Blodig oppgjør mot Grorud 2

Ekeberg kunstgress (Grorud 2 1-1 Nesodden): Det ble en kamp hvor fotballen var mest preget av tidvis amper stemning og tette dueller. Bendik Kilander (bildet) måtte tidlig av banen etter å ha fått knotter i ansiktet.

Grorud 2 er nok den beste motstanderen Nesodden har møtt i år, og ikke enklere var det at andrelaget til Grorud stilte med blant annet eliteseriespiller (Oscar Aga fra Stabæk) i startelleveren. Likevel var Nesodden best foran mål fra start og tok ledelsen ved Vetle Henriksveen.

En Grorud-spiller hindret skuddforsøket fra Kim Viken, og på returen ved lengste stolpe kom Vetle Henriksveen i full fart og plasserte ballen bak Grorud-keeperen. De veldig mange tilreisende tilskuerne fra Nesodden jublet med, og selv om det var første sjansen(e) til Nesodden føltes det likevel helt fortjent.

Les hva Amta skriver om kampen: NIF hadde 1 1/2 fot i 3. divisjon til det 89. minutt – nå blir det neglebiting i nye 90 minutter mot Skeid 2

Nesodden-keeper til legevakta
Men det var mye tette dueller i kampen, og på overgang i mot skulle Nesoddens keeper Bendik Kilander få et ublidt møte med knottene til en Grorud-spiller. I duell en mot en slenger begge seg etter ballen, hvor Grorud-spilleren setter ut foten som treffer Kilander i panna. Det endte med et dypt kutt og til legevakten like før førsteomgang var ferdig. Da hadde Henrik Lundqvist like i forkant blitt taklet bakfra og fra siden da han var nære på å komme alene i gjennom mot Grorud-målet.

Kortstokk med gule kort
Likevel var det Casper de Capua som skulle pådra seg det første gule kortet i kampen. Denne situasjonen snudde dog for Nesodden av hensyn til kort, til tross for ytterligere to gule til Nesodden (Sjur Sæbjørnsen og Dino Palos), tok Oslo-laget det dobbelte, stort sett for munnbruk samt for banestorming senere i kampen.

Nesodden møtte et veldig sterkt andrelag i kveldens sluttspillkamp, og da laget i tillegg stilte med eliteseriespillerspilleren Oscar Aga fra start var dette definitivt ingen enkel oppgave. Utover i andreomgangen ble Nesodden dype, og flere slitne ben etter intens innsats mot et lag som flyttet ballen raskt, samtidig til å være fysisk «smarte» i mange situasjoner.

Det ble en ekstremt tung situasjon å akseptere for spillerne da de i det 89. minutt måtte se at ballen gikk bak Nesoddens keeper Joakim Lien. Sjur Sæbjørnsen slang seg foran skuddforsøket til Grorud, men dessverre fikk ballen en dupp som gikk rett over en sjanseløs Nesodden-keeper. Dermed var pulikum og benken på banen og feiret med Grorud-spillerne. Likevel endret moralen i Nesodden seg, og laget hevet seg veldig etter kald-dusjen, men det ebbet ut i 1-1 ca syv minutter på overtid.

Sett under ett er det en kjempeprestasjon av Nesodden å klare 1-1 mot et så godt andrelag, men svært bittert at målet til Grorud kom så sent i kampen. Det er forøvrig første gang Nesodden tar med seg et uavgjort mot Oslo-laget. I de fire foregående oppgjørene i fjor og i 2017 tapte Nesodden samtlige kamper mot Grorud 2.

Opprykkshåpet lever videre!
Sjansen for opprykk er der fremdeles. På onsdag er det kamp mot Skeids andrelag på samme bane, et lag som ryktes å være enda bedre enn Grorud 2. Vi håper å se dere alle på kamp igjen da, støtten fra publikum er ekstremt viktig i disse kampene, og i dag var det en tolvte mann på banen for Nesodden med heiarop og engasjement fra publikum.

Se video fra kampen her: Se begge målene, og flere av sjansene til NIF

[event_performance 13445]

Publisert
Kategorisert som MSA