Andrelagene ble for sterke for NIF

Andrelagene til Grorud og Skeid hadde svært gode spillere og har trolig hindret Nesoddens opprykksmulighet etter at halvøyalagets kamper i sluttspillet er ferdigspilt.

Det ble ingen stor dag mot Skeid 2 for de hvitkledde. Etter fire minutter av kampen ledet Skeid 2 0-1 mot Nesodden etter straffe i øsende regnvær. Likevel var Nesodden med på notene, og Kim Viken ordnet en utsøkt scoring som dermed ga håp om poeng i kampen. Oslo-laget svarte umiddelbart, og vi måtte igjen jage etter utligning.

Viken putter 1-1-målet til NIF etter 18 minutter

Nesodden skapte tre gode sjanser på kort tid, men Skeid 2 var dødelig effektive, og ikke minst hadde de (dessverre) utsøkte scoringer i kampen som man nesten aldri ser i 4. divisjon. Så selv om vi kunne utligne på nytt, tok de i stedet ledelsen 1-3 (fra svært spiss vinkel) og like etter 1-4, som også ble pauseresultatet.

Halvøyalaget hadde likevel en viss tro på at ting var mulig, og syv minutter ut i andreomgangen scoret Asfand etter en corner. Da hadde vi klart å putte to mål, og to til var ikke umulig, men …

Helsvart etter rødt kort
Så skulle det rakne helt. En Skeid-spiller ble slått igjennom, og Oscar Halvorsen holdt spilleren i trøya som sistemann. Det resulterte i et rødt kort, som skulle sette Nesodden i en ekstremt vanskelig situasjon – minuttet etter at Asfand hadde sikret redusering til 2-4. Vetle Henriksveen prøvde å få laget til å samle seg, og tenke på målforskjell. Skeid 2 og Grorud 2 møtes i siste sluttspillkamp så håpet levde i prinsippet videre, men det gikk i stedet fra vondt til mye verre. Med ti mann raknet det helt, og Skeid la på fem scoringer til, slik at stillingen gikk fra 2-4 til 2-9. Rett og slett en helsvart dag for Nesodden på Ekeberg.

Oscar får rødt kort i det 53. minutt

Det ble en avslutning som ikke samsvarer med den strålende sesongen laget har hatt i serien i år. Og det var lett å skjønne hvorfor Skeid 2 og Grorud 2 har dominert sine avdelinger. I dette sluttspillet var Nesodden det eneste førstelag, som har kjempet mot rekruttlagene til Grorud (førstelaget spiller i 2. divisjon) og Skeid (førstelaget spiller i 1. divisjon) om de to opprykksplassene til 3. divisjon. Nesodden hadde rett og slett ingen sjanse mot Skeid 2 denne kvelden. Det føltes til tider som det var to divisjoner mellom lagene.

Kan fremdeles rykke opp – i teorien
Kanskje hadde det vært en fordel for Nesodden med å spille de to siste sluttspillkampene, enn å få begge avgjørende kampene først mot disse gode andrelagene. Skeid 2 har nå sikret seg avansement, og det spørs om de mønstrer like godt lag mot Grorud 2 dagen etter at førstelaget har spilt sin kamp om å overleve i 1. divisjon. Så selv om vi i teorien kan gå videre med bedre målforskjell enn Grorud 2, så ser det ekstremt mørkt ut. Selv om vi alltid kan drømme om mirakler …

Verste oppladning
I tillegg til et helsvart resultat, var det ikke den beste oppladning til kamp for lagene i en ekstremt viktig sluttspillkamp for Nesodden. For det første fikk ikke lagene varme opp mer enn ca 10 minutter siden banen var full unge spillere som hadde soneuttak, og tilgang til garderobe i nærhet av banen var det heller ikke. Dermed ble det kjøretur fra nærmeste garderobeanlegg lagene fikk tilgang til. Da starten ble utsatt siden banen ikke var klar til kamp, fikk trenerne i tillegg beskjed av dommer at pausen i kveldens kamp ville bli kortest mulig siden flomlyset ville slukke kl. 22.15. Og med banestormingen i forrige sluttspillkamp friskt i minnet ga dette en vond smak som laget håper ikke å oppleve igjen ved neste anledning.

Men, Nesodden vant 4.-divisjonsavdelingen sin, til tross for å bli forhåndsdømt som nedrykkskandidat og et publag. Men «publaget» beviste det motsatte. Et lag bestående av så å si bare NIF-gutter er dette en virkelig stor bragd! Nå får vi satse på opprykk i vår jubileumssesong neste år – med 100 år på brystkassa!

[event_performance 13446]

Publisert
Kategorisert som MSA