Lars Richard Bache klar for Nesodden IF Fotball

Vi er svært stolte av å kunne presentere Lars Richard Bache som ny hovedtrener for Nesodden IF Fotball sitt A-lag. Lars Richard har inngått en 2-årsavtale med klubben, som strekker seg ut 2022.

Lars Richard er en mann Nesodden IF Fotball i lang tid har hatt et ønske om å igjen knytte til klubben, og en som vil tilføre fotballgruppa mye.

Ekstra gledelig er det å kunne hente tilbake Lars Richard som har en lang historie i klubben og sterke bånd til Nesodden. Noe som passer klubbens visjon og strategi som hånd i hanske. I forbindelse med at Lars Richard tok turen til Berger Idrettspark for å overvære en juniortrening, fikk vi anledning til å spørre hovedpersonen selv om hans forhold til Nesodden.

«Nesodden betyr veldig mye for meg. Jeg er født og oppvokst på nesodden, bodd her de første 30 år av mitt liv, har mange og mine beste venner her.  Til og med røttene mine etter oldefar Richard Bache. Min kjære far (95) bor fortsatt i mitt barndomshjem.»

Idretten og spesielt fotballen på Nesodden har og satt sitt preg.

«Fra barndommen av har jeg gått på ski, drevet friidrett, spilt håndball og fotball i NIF. Bergerbanen (som det het da) var mitt andre hjem.»  Sier A-lagets nye trener.

Alle timene på Berger banen skulle raskt vise seg å være vel brukt, allerede som 17-åring tilbake i 1987 debuterte han for A-laget på Berger Stadion. Over de 10 neste årene ble det hele 202 kamper i den sorte og hvite drakta, noe som plasserer han høyt på adelskalenderen i klubben.  

I 1996 gikk veien videre til Drøbak/Frogn, hvor han etterhvert, som 29-åring, la skoene på hylla. Allerede uken etter at han la opp startet trenerkarrieren med DFIs juniorlag, året etter DFIs A-lag. Etter dette har han vært trener i flere klubber – Follo, LSK, Bærum og senest Nordstrand.  

Etter et velfortjent, og fotballmessig veldig passende sabbatsår i 2020, vender altså nesoddingen tilbake til halvøya for å lede klubbens A-lag, for å igjen sette sitt preg klubben. Hvorfor akkurat nå?

«NIF har spurt meg før. Denne gangen klaffet det. Jeg har NIF i hjertet og ønsker at klubben skal bli bra. Jeg har veldig tro på styret og folkene i og rundt klubben og a-laget.  Jeg har blitt imponert over rammene rundt, og menneskene er den utløsende faktoren. Jeg vet det finnes et potensial i laget og har tro på at det kan utløses ytterligere. Etter hvileåret er jeg veldig motivert, og kombinasjonen av alt dette gjorde at Nesodden ble helt riktig nå.»  

Når Lars Richard nå tar fatt på sin nye hverdag som hovedtrener for A-laget og ikler seg NIF-tøyet i 2021 er det 25 år siden sist. Hva gleder du deg mest til?

«Det jeg gleder jeg gleder meg mest til er å gå ut på Berger med NIF 25 år etter sist gang! Jeg gleder meg til å treffe mange gamle kjente. Og jeg gleder meg til å se hva vi kan få til på banen. Jeg har tro på at jeg kan bidra med noe, og gleder meg til å se om vi kan utvikle oss som klubb og lag ved å ha det gøy, samt skape glede og vinne fotballkamper.»

Gleder oss gjør vi også som klubb.