En guide for alle redaktører!

En guide på å bruke denne Nesodden IF Fotball-siden!

Først av alt, logg inn her (hvis du ikke er alt pålogget):
Innlogging Nesodden IF Fotball

[toggle title=»Lage ny artikkel med headerbilde, og koble saken til riktig kategori»]
Selvfølgelig, pass på å logge inn først 🙂
Her er video av hvordan man legger ut en sak. Denne fikk jeg tilsendt på e-post, hvor teksten var lagt inn i tekstprogram, og bilde vedlagt. Slik løste jeg den saken (ignorer at jeg trykker på «skaler» flere ganger, surret litt):

[/toggle]

[toggle title=»Endre artikkelbildet til å passe til nyhets-slideren på forsiden»]
Endre bildet som er lastet opp:
En artikkel har en bredde på 610 px. Om man ikke er kjent med bilderedigeringsverktøy, kan man likevel på en grei måte endre bildet slik at det blir bra på denne nettsiden. Man kan følge guiden under, men da bør man først skalere bildet til 610 i bredden, og ikke 940 som i eksempelet i videoen. Bildets høyde er ikke viktig, så lenge det ikke er noe du vil klippe bort.

Et headerbildet (fremhevet bilde) har størrelsesforholdet 940 px (bredde) og 360 px (høyde). En lur idé er å «croppe» bildet man lastet opp for bruk som fremhevet bilde, og en annen lur idé er å «resize» bildet, som alt er lastet opp og som skal brukes i artikkelen, til å ha 610 px i bredde.

Her er video av hvordan du kan skalere bildet ditt til å passe perfekt som et fremhevet bilde:

[/toggle]

[toggle title=»Lagoppstillingsgrafikk»]
Lagoppstillingsgrafikk i artikkelen:
På alle artikler kan man legge til en lagoppstillingsgrafikk som kan gjøre en bildefri artikkel mer spennende. Følg denne videoen som veiledning for hvordan du kan bruke funksjonen:


[/toggle]

Legg igjen en kommentar